Att tvätta sportklädeSODASAN Aktiv SPORTAnja Müller, dipl ing.

          ekologiskt aktiv SPORT Tvättmedel från SODASAN

 Intervju med SODASANs medarbetare Anja Müller,  civilingenjör i livsmedelsteknik, teknik för  kosmetiska          produkter och  tvättmedel              
 

 Intervju av Edzard Wirtjes, 2014-06-15 från tyska tidskriften        "Kul med Sport"

               

- Varför behövs egentligen ett sport tvättmedel?

Microfibrerna i funktionella textilier börjar snabbt lukta dåligt när de används i samband med sport och då kroppen svettas. Vid utvecklingen av ett specialtvättmedel för sport- och fritidskläder var frågan, vilka egenskaper produkten skulle ha och hur den kan tillverkas med aspekten att vara ekologisk.

- Har du lett forskningen personligen? Hur länge har ni arbetat med detta projekt?

Ja, jag var ansvarig under hela resan av produktutvecklingen. Från första tankarna och funderingarna till första testfasen tog det 6 månader. Sedan började vi testa tvättmedlet.

- Hur var resultaten och vem testade tvättmedlet?

Jag är själv aktiv löpare och har många kollegor som sportar. Vi hade många testpersoner. Dessutom pågick ett masterarbete på en högskola som hade innehållet i tvättmedel som tema. För att utföra mätningar och få vetenskapliga resultat granskades produkten på laboratoriet och verkningsgraden mättades och dokumenterades under standardiserade förutsättningar.

- Hur kan dålig lukt undvikas?

Den aktiva substansen som tar hand om just denna del i tvättprocessen är zinkricinoleat, som är en del av ricinoljan. Luktmolekylerna blir inkapslade och transporteras bort via vattnet.

 

- OBS!    Viktigt att veta när du använder det ekologiska tvättmedlet Aktiv Sport ifrån SODASAN

Använd aldrig BLEK & FLÄCK SALT tillsammans med Aktiv Sport tvättmedlet. Anledningen är att tvättmedlet har ett lågt pH-värde medan blekmedlet har ett högt pH-värde. Om de båda medlen blandas utlöses en reaktion med stark bubbeleffekt.

Det ekologiska tvättmedlet Aktiv Sport ifrån SODASAN är ett specialtvättmedel som är bäst lämpat för blandtextilier, microfibrer eller textilier som har ett speciellt membran såsom Goretex eller Sympatex.

Leverans innan jul

GOD JUL

Beställ senast torsdagen den 13 december om du vill få leverans innan jul.

Minsta ordervärde

Bästa kund. Vi har nu infört ett lägsta ordervärde som vi kan hantera. Du behöver handla för minst 200 kr för att vi ska kunna hantera din order. Men hos flera av våra återförsäljare på nätet kan du handa, till och med fraktfritt. Du kan också be din lokala handlare ta hem SODASAN. Meddela oss gärna (info@relfie.se) vilken butik du pratat med så ska vi göra vad vi kan för att få SODASAN nära dig.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva