Nu för tiden känner vi oss mer och mer ansvariga för den värld vi lever i och för vårt eget välbefinnande. Användningen av ekologiskt sunda produkter tjänar både vi själva och en värld i balans på. Det är därför vi vill driva ett omfattande utbud av hälsosamma ekologiska varor framåt. ECOGARANTIE har utvecklat en unik uppsättning specifikationer för ekologiska produkter från kroppsvård till tvättmedel.

Enbart produkter som uppfyller ECOGARANTIEs standard får lov att bära Ecogaranties symbol. Märkningen bekräftar en oberoende kontroll av produktens ekologiska egenskaper.

Ecogarantie är ett internationellt varumärke för ekologiska produkter. När du väljer bland produkter som bär Ecogaranties symbol så väljer du kvalitet och hållbarhet. Ecogarantie har utvecklat standarder för kosmetika, kroppsvård, tvätt- och rengöringsprodukter och salt. Konsumenter kan lita på att produkter med Ecogaranties märke, uppfyller stränga krav vars mål är att garantera kvalitet, säkerhet och hållbarhet för kommande generationer.

Ecogaranties märke används för produkter med råvaror från bland annat ekologiska jordbruk. Vissa råvaror, som exempelvis mineraler och gaser, omfattas av strikta krav. Animaliska ingredienser tillåts endast i liten utsträckning. De processer som används för att förädla råvaror till färdiga produkter skall vara ekologiskt sunda.

Ett antal specifikationer för produktion av ekologiska varor fastställdes i samarbete med flera företag och konsumentorganisationer från olika sektorer. Dessa standarder skrevs ned i Ecogaranties Specifikations Manual. Standarderna kan förändras i enlighet med utvecklingen av forskning och expertis. Det finns ett omfattande utbud av ECOGARANTIE-märkta produkter och dessa kontrolleras av oberoende kontrollorganisationer.

Kriterier
De specifikationer som utvecklats av ECOGARANTIE bygger på respekten för den känsliga balansen mellan växter, människor och djur, och för strävan efter hållbarhet. Detta för att aldrig tappa konsumenternas förväntningar ur sikte. Socioekonomiska aspekter tas också hänsyn till.
Produkter märkta med Ecogarantie måste uppfylla ett antal kriterier vad gäller konsekventa ingredienser och tillverkningsmetoder.

Hållbarhet
Strävan efter hållbarhet gäller i såväl det ekologiska, sociala som ekonomiska området. Produktionen av ekologiska varor får inte strida mot de mänskliga rättigheterna och ska ske på ett socialt rättvist sätt. Företaget ska vara ekonomiskt livskraftigt och använda en ärlig prispolitik. Inom det ekologiska området skall förnybarhet av råvaror och ursprunget av ingredienserna uppmärksammas. Att testa slutprodukten på djur är förbjudet.

Säkerhet
Ecogarantie-märkta produkter måste beakta belgisk och europeisk lagstiftning beträffande produktsäkerhet. Det innebär exempelvis att alla företag är skyldiga att vidta försiktighetsåtgärder beträffande spårbarhet.

Miljö
Miljöpåverkan ska vara så begränsad som det bara är möjligt.

Den ekologiska kvaliteten på produkten ryms inom principen för obligatoriska tillvägagångsätt mer än i obligatoriska resultat.

Kontroll
Ecogarantie-märkta produkter kontrolleras av oberoende certifieringsorganisationer.

Konkret innebär det bland annat
Användning av så mycket ekologiska växtprodukter som möjligt
Förbud att testa slutprodukter på djur
Förbud mot ingredienser från petrokemiskt ursprung
Begränsad användning av skadliga mineraler
Förbud mot bestrålning av produkter
Maximering av biologisk nedbrytbarhet
Inga genetiskt modifierade ingredienser används
Strikt reglering av användandet av stabiliseringsmedel, uppmjukande medel, konserveringsmedel och liknande

Minsta ordervärde

Lägsta order som vi kan hantera är 200 kr. Men SODASAN kan du även handla hos exempelvis

Apotea.se 

De levererar dessutom fraktfritt.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva