Greenpeace Energy

GREENPEACE gör det möjligt för företag att aktivt bidra till att producera sina produkter utan att använda smutsig energi. Vi använder uttrycket  "smutsig energi" eftersom vi anser att vi behöver prata klartext. Aldrig någonsin har klimatet så obarmhärtigt visat oss konsekvenserna av vårt beteende att utnyttja jordens resurser utan ta hänsyn till miljön och allt som lever på vår planet. Vi producerar och konsumerar utan respekt och alldeles för mycket. Ja, det skriver vi som vill sälja varor. Men vi gör valet att sälja bra hållbara varor med ett gott samvete.

Vi måste lära oss respekt. Det finns ingen annan väg att gå. Vi måste få förståelse för sanningen att allt hänger ihop och att vi är en del av ett levande system. Det kallas för LIV.

GREENPEACE hjälper med sina aktiviteter, aktioner och insatser att väcka oss ur illusionenernas drömmar. Läs gärna mer på GREENPEACE hemsida, så förstår ni vad vi skriver om.

SODASAN är ett av flera tyska företag som köper energi från ekovänliga kraftverk (så långt kunskap och utvecklingen idag har kommit) som uppfyller de stränga krav och regler som GREENPEACE ställer för att garantera att ingen el levereras från kärnkraftverk eller brunkolsbrytning. Inte heller får ett GREENPEACE-certifierat företag kringå reglerna genom att köpa el-kontingenter någon annanstans än från eko-relevanta kraftverk. Dessutom stödjer GREENPEACE och därigenom anslutna företag, aktivt olika projekt som satsar på förnyelsebara energikällor såsom vind- och havsvattenkraft.

Dagens system inte är fullkomligt menar SODASAN, men man har kommit en bra bit på väg. Idag kan ingen industriell anläggning kallas för perfekt i samband med frågan om miljöbelastningen. SODASAN ingår i en grupp av företag som menar allvar med att bidra till en klimatvänlig produktion. Frågan som ställs och återställs är hur producenter kan tillverka varor så skonsamt som möjligt och i samklang med naturen. Det är komplexa frågor som tas upp i såväl vetenskapligt sammanhang som i ledningsgrupperna på industriella företag. Inte minst är det en global angelägenhet som angår oss alla, såväl producenter som konsumenter. 

Vi kan formulera målet så här;

Priset som konsumenten betalar för en produkt ska bestämmas av priset som miljön får betala

Det är upp till oss konsumenter att dagligen göra medvetna val. Vi alla måste räkna. Vi alla måste få ekonomin att gå ihop. Därför erbjuder SODASAN produkter som har rätt pris och rätt innehåll och som blev till under rätta arbetsvillkor. Samt med energi certifierad av GREENPEACE.  

Och vi kan säga så här;

Konsumera mindre - men bättre

Endast när vi börjar konsumera mindre, men produkter av bättre kvalité och med rätt bakgrund redan i fabriken, har vi som del av en helhet, möjligheten att ge naturen en chans att återhämta sig.           

              Därför gör du som handlar SODASANs produkter ett bra val

  

Minsta ordervärde

Lägsta order som vi kan hantera är 200 kr. Men SODASAN kan du även handla hos exempelvis

Apotea.se 

De levererar dessutom fraktfritt.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva