Blogg RSS för Blogg

Sida 2 av 3. Visar 5 av 14 poster.
[ Föregående ] 1 (2) 3 [ Nästa ]

Få ett ekologiskt rent hem eller arbetsplats, med lite hjälp…

Datum: 2015-03-16 11:07
Författare: Pernilla Wikström

Ytterby Städ i Kungälv erbjuder nu ekologisk städning för både privatpersoner och företag. Vill ni få hjälp med att få ett ekologiskt rent hem eller arbetsplats så vänd er till dem! De är även återförsäljare av SODASAN, så ni kan smidigt handla SODASAN-produkter hos dem.

Tack Annika, Therese, Viktoria och Jim för att ni vill vara med och verka för en positiv utveckling för miljön samt människor och djurs hälsa!

Annika, Therese, Viktoria och Jim på Ytterby Städ

Ytterby Städ

 


Längtar du efter att kunna sticka ner näsan i blommorna snart igen?

Datum: 2015-03-11 13:40
Författare: Pernilla Wikström

Oscar luktar på blommornaDet gör jag. Och jag har lärt mina barn att också njuta av dofter.

Stäng av omvärlden. Blunda, dra in den härliga doften i näsan och bara njut. Blunda lite till, ta in en dos av denna härliga doft igen.

Tänk om man kunde ha ett arkiv i hjärnan som kunde spara dofter, så att man kunde plocka fram dem igen, när man som bäst behövde dem. Visst sparas dofter i vårt minne, men det är svårt att plocka fram en doft på beställning, eller hur?

En kund berättade för ett tag sedan att hon hade köpt en SODASAN Rumsdoft Senses Ros och ställt hemma i läshörnan. Hon kände inte doften i hela huset, som man kan göra av en syntetisk produkt. Inte förrän hon slog sig ner i fåtöljen i läshörnan så kände hon doften. Jag blundade, sa hon och njöt av den verkligt naturliga äkta doften. Man hade kunnat tro att det stod en vas med ett stort fång underbart gammeldags doftande rosorRumsdoft i rummet

på det lilla bordet jämte mig. Det fick mig att drömma mig tillbaka till sommaren och mornarna då jag gick min lilla rundtur i trädgården och njöt av allt fantastiskt naturen bjuder oss.

Så härda ut, gott folk, våren är på väg!

Och vill ni trigga igång sköna minnen med en härlig doft till dess naturen själv bjuder på detta så vet ni var ni hittar det! Eller varför inte ge bort en doft till någon som verkligen skulle uppskatta det…


Tvål och bruna bönor

Datum: 2015-03-01 14:52
Författare: Eva Niklaus

 ekologisk CREAM Sandel Tvål 100 g -SODASAN
                   

                         

 

 

                     

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad har bruna bönor och tvål som doftar sandelträ gemensamt? 

Inte mycket...svarar vi genast. Allt annat är långsökt...tycker vi. Rycker på axlarna och går vidare i livet.

Men vänta, jag skojar inte. De har visst något gemensamt, tvålen och bönan! 

Det ena är uppenbarligen färgen. Vår brunfärgade tvål CREAM Sandel från Sodasan är lika brun som Ölands bruna bönor. Jag äter gärna och ofta dessa bönor och tvättar ännu oftare mina händer med just denna tvål.                                                                                                  

Det andra är att tvålen görs av växter som odlas av bönder på olika platser i världen.
Bönderna har tagit viktiga beslut.  De sprutar nämligen inte massor med insektsmedel, pesticider och fungicider på sina åkrar.  Det gör Ölands bönder inte heller. 

Tredje gemensamheten är när du använder denna tvål så doftar dina händer eller din kropp fräscht och lite exotiskt. Och när du lagar en gryta med de ljuvliga bruna bönor i och smaksätter den med dina favoritkryddor doftar det underbart och kanske lite exotiskt i ditt kök.

Med andra ord handlar det om våra sinnen och enkelhetens skönhet.

I vår vardag kan vi bestämma vad vi använder, vad vi äter och vad vi stödjer som konsumenter. Det är inte långsökt. Det är bara Relfie's vardagsfilosofi.

 

En varm hälsning från Schweizaren Eva som älskar att bo i Sverige

 

 

 


Att bada i Sodasans Vegetabiliska Såpa

Datum: 2015-02-03 00:52

       Man takes a bath with his dog

I förra veckan träffade Pernilla på Relfie en kund som berättade att hon hört talas om att det finns de som badar i såpa. Pernilla lovade kunden att hon skulle kolla upp om det verkligen gick att bada i SODASANs såpa. Den ekologiska Vegetabiliska Såpan från SODASAN är väl ändå ämnad för rengöring, inte att bada i, var hennes tanke.

Klart att jag var också nyfiken. Därför så ringde jag till SODASANs huvudkontor i Norra Tyskland, där experterna inte gör annat än utvecklar nya blandningar, ännu finare recept och ser till att kunderna alltid blir nöjda.

Till vår stora förvåning fick vi veta att det stämmer! SODASANs såpa är en vegetabilisk tvål som användes för länge sedan för både kroppshygien och som rengöring för hushållet. Speciellt allergiker hittade ”sin ultimata produkt” hos Sodasan.

Men kunderna ville ha ”en riktig dusch- och handtvål” också, därför så utvecklade SODASANs tvätt-& tvålproffs ett recept, med såpan som utgångspunkt, nämligen den nuvarande LIQUID. De flytande tvålarna LIQUID innehåller mycket mer vårdande olivolja, solrosolja och mer glycerin, allt som behövs för att återfukta huden.

Det som är så skönt med att använda SODASANs produkter är att du inte skadar dig eller påverkar vattenmiljöer negativt. Efter duschen luktar du fräscht och huden känns ren och mjuk. Och efter rengöringen i ditt hushåll kommer du att uppleva att det doftar naturligt rent. 

Ibland glömmer vi helt bort hur våra husdjur upplever städningen, de ligger ju ofta på golvet. Visst känns det bra att veta att de inte tar upp onödiga och hälsofarliga ämnen efter att du har städat golvet eller tvättat deras filtar och liggplats.

Hälsar Eva

 


Historien om Relfie

Datum: 2015-01-29 20:54
Författare: Pernilla Wikström

För snart två år sedan så satt vi och skissade på vad vårt företag skulle heta och hur vår logo skulle se ut. Det tog sin tid. Vi vandrade genom en skog av möjliga och omöjliga namn... Det var en process som krävde både arbete och tid för att mogna. En dag kände vi direkt att NU HAR VI DET. Så skulle företaget heta och så skulle vår logo se ut!

Vi tänkte på att allt som finns står i relation till någon eller något, utan undantag. Planetens resurser står i relation till och är avgörande för vår existens och allt ingår i livets kretslopp. Allas våra val påverkar någon eller något. Vi kan se allt liv i ett relationsfält, som ett stort nätverk. Ur denna bild formade vi begreppet Relationfield som vi förkortade till namnet RELFIE.

 

    Skiss logo Relfie        Evas skiss Relfie logo

 

Vi började skissa direkt och letade runt efter en lämplig kandidat till jobbet. Vi fann den grafiska formgivaren Erika Alsin i Trollhättan.

 

Erika Alsin grafisk designer

 

Och hon dömde ut våra skisser… -För mycket Lorangadricka, sa hon. Men trots att vi hade kommit så långt på väg i våra idéer om logon så vågade hon ta sig an utmaningen. -Med risk för att ni kommer att bli besvikna, sa hon, så skall jag skapa en logo som stämmer överens med vad företaget Relfie står för…

 

              Åt rätt håll - Relfie slogan

 

Vi tycker mycket om vår logo!

-Erika, du gjorde ett bra jobb!

 

                               Relfie logo

 


Sida 2 av 3. Visar 5 av 14 poster.
[ Föregående ] 1 (2) 3 [ Nästa ]

Minsta ordervärde

Bästa kund. Vi har nu infört ett lägsta ordervärde som vi kan hantera. Du behöver handla för minst 200 kr för att vi ska kunna hantera din order. Men hos flera av våra återförsäljare på nätet kan du handa, till och med fraktfritt. Du kan också be din lokala handlare ta hem SODASAN. Meddela oss gärna (info@relfie.se) vilken butik du pratat med så ska vi göra vad vi kan för att få SODASAN nära dig.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva