PrimaKlima är en välgörenhetsorganisation i naturens namn, en förening som aktivt engagerar sig i klimatskyddsfrågor sedan 1991. Eftersom det inte längre räcker att reducera CO2-emissionerna för att bromsa effekterna av klimatförändringarna, har föreningen sedan 20 år tillbaka arbetat i projekt där stora skogsområden återplanteras. Hittills har över 13 miljoner träd planterats vilket motsvarar runt 632.000 ton bunden CO2.

Företag som ansluter sig till föreningen förbinder sig att till föreningens finansiella fond betala så mycket pengar som behövs för att återföra så mycket CO2 till luften som släppts ut vid produktionen av varorna.

SODASAN är ansluten till PRIMA KLIMA och produktionen sker därmed CO2 - neutralt. PRIMA KLIMA kalkulerar fabrikens alla utsläpp, inklusive sophantering och transporter. Eftersom ingen produktion är utan påverkan på luft, vatten och mark så bidrar en så kallad klimatkompensation till att upprätthålla balansen i de naturliga miljöerna. Föreningen använder bidragspengarna till att återplantera blandskogar i miljöområden som påverkats negativt genom för intensiva skogsavverkningar.

Så här går det praktiskt till

Med hjälp av en beräkningsmetod fastställs fabrikens utsläpp, dvs det som lämnar skorstenen, men också användingen av mängden uppvärmningsenergi och strömförbrukning och inte minst också alla transporter, såväl de för råvarorna, leveranserna till grossisterna och personalens bilkörning.

Lite statistik

412 företag är anslutna till organisationen och 2 355 privathushåll. Tillsammans stöder de verksamheten med bidragspengar som hitintills uppgår till 53 miljoner SEK (5,67 Euro).

 

 

Minsta ordervärde

Lägsta order som vi kan hantera är 200 kr. Men SODASAN kan du även handla hos exempelvis

Apotea.se 

De levererar dessutom fraktfritt.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva