Vi samlar på TIPS och TRICKS!

Käre kund, om du har någon städhemlighet i en av dina hushållslådor, låt oss veta den och  dela den med andra kunder. Tillsammans blir  vi experter och kan åka till en rengöringstävling. Det vore kul!

 

  Rengöra en vidbränd kastrull

Margret Hedberg, kock, gav oss följande tips:

Häll 2 dl ekologisk VEGETABILISK SÅPA 1 L - SODASAN och 1 dl vatten i vidbrända kastrullen och koka upp det. Stäng av spisplattan, sätt på locket och låt det stå över natten. Nästa dag går det bort hur lätt som helst och kastrullen strålar i ny glans.

Ps. Ja, också en kock kan bränna mat. Ingen är perfekt. Men tipset är beprövat, enkelt och bra.

 

 

 

Tvålar som håller mal och andra fina kryp borta

Min mor brukade lägga dyra engelska lavendeltvålar i lådorna där hon förvarade sina finaste linnen, finstickade tröjor och sidensjalar.

- Mamma, varför har du tvålar bland dina kläder? frågade jag.

- Det håller malarna borta också doftar det gott när jag klär på mig.

Jag har aldrig glömt detta ljuvliga doftmoln som svävade ur skåpet och jag gör själv idag på samma sätt. Jag lindar en Fast Tvål - ekologisk CREAM i en bomullsnäsduk och lägger lite överallt. 

 

 

 

Få bort dålig lukt ur kylskåp och glasburkar

Senast när din hund inte längre vill närma sig kylskåpet är det dags att gå igenom det och göra en rannsakan. Du tömmer hyllorna och undersöker alla glasburkar och andra förpackningar. Vad finns i de? Du kan låta vovven lukta: om han viftar på svansen är maten värd att ställa tillbaka i kylskåpet. Men innan du gör det tar du en hink, fyller den med 5 liter ljummet vatten och en halv deciliter ekologisk VINÄGER RENGÖRING 1 L - SODASAN. Sätt på lite skön musik och städa, så luktar kylskåpet snart som det skall göra... ingenting. Och rent blir det också.

Har du tomma glasburkar och en trädgård som dignar av frukt och bär? Om glasburkarna luktar lite unkigt, koka upp SODASAN Vinäger Rengöring med vatten (1:10) i en kastrull och lägg dina burkar samt avskruvat lock i det heta vattnet och låt det stå i ett par timmar... Sedan kan du göra sylt till dig och hela fina familjen.

 

 

 

 

Minsta ordervärde

Lägsta order som vi kan hantera är 200 kr. Men SODASAN kan du även handla hos exempelvis

Apotea.se 

De levererar dessutom fraktfritt.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva