Vegan Society logo  

      The Vegan Society grundades 1944 och man skapade då ordet ”vegan”. Enkelt uttryckt är varumärket The Vegan Society en ledstjärna för att underlätta för vegan konsumenter, deras familjer och vänner att hitta etiskt ansvarstagande kvalitétsprodukter. Solros-symbolen kan hittas på mat och dryck, skönhetsprodukter, toalettartiklar, rengöringsprodukter och tjänster.

Varumärket The Vegan Society står för den internationella vegan standarden. Idag måste produkter klara följande kriterier för att kunna bli certifierade av The Vegan Society:

Djur

Med ordet djur menar The Vegan Society hela djurriket, det vill säga alla ryggradsdjur och alla flercelliga ryggradslösa djur. Ordet kan användas antingen som ett substantiv eller ett adjektiv för att hänvisa till antingen en art eller ett enskilt djur, beroende på sammanhanget. Om inte annat anges, menas vanligtvis alla djur, förutom människan.

Animalingredienser

Tillverkningen och/eller utvecklingen av produkten och i förekommande fall dess ingredienser, får inte involvera eller ha involverat, användningen av någon animalisk produkt, biprodukt eller derivat.

Djurförsök

Utvecklingen och/eller tillverkningen av produkten, och i förekommande fall dess ingredienser, får inte involvera eller ha involverat, test av något slag på djur som utförts på initiativ av tillverkaren eller för dennes räkning, eller av parter över vilka tillverkaren har effektiv kontroll.

Genetiskt modifierade organismer

Utvecklingen och/eller produktionen av genetiskt modifierade organismer (GMO) får inte ha involverat djurgener eller animaliska ämnen. Produkter som innehåller eller kan innehålla GMO måste märkas specifikt med det.

Kök och hygienstandarder

Rätter som ska märkas vegan måste framställas separat från icke-veganska rätter. Som lägsta krav måste ytor och redskap rengöras noggrant innan de används för vegan matlagning. Vi rekommenderar speciellt att en separat uppsättning redskap används enbart för detta ändamål. Man skall vara medveten om risken för korskontaminering från icke-vegan källor i köket och vidta alla rimliga praktiska åtgärder för att eliminera detta.    

Sodasan är vegan

Grundaren Jürgen Hack har från första början av sitt livs projekt haft som grundtanke att utveckla produkter som tillverkas enbart av vegetabiliska råvaror.  Resurserna skall vara förnybara och en del av det ekologiska kretsloppet. Därför är han angelägen om att få alla sina produkter certifierade av The Vegan Society. Undantaget är den fasta och flytande galltvålen för att ta bort fläckar med, de innehåller oxgalla.

För människor som har en vegan livsstil är det därmed enkelt att hitta rätt produkter för att hålla sina hushåll rena. Det finns allt fler restauranger som satsar på veganism och som är angelägna om att välja rengöringsprodukter därefter.        

 

     Blue flower Delphinium BlueYellow flower RanunkelSunflowerNyponblommayellow flower HöstfibblaYellow Chain Treepink rhododendron

Minsta ordervärde

Lägsta order som vi kan hantera är 200 kr. Men SODASAN kan du även handla hos exempelvis

Apotea.se 

De levererar dessutom fraktfritt.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva