När livet vänder tillbaka...

Nu har jag legat döförkyld med hela paketet; ni vet feber, ont i halsen, snuva. Ett par dagar där hela systemet var shut down. Och även om jag har en fantastisk man och underbara barn så märks det ändå när jag inte är på topp, så att säga. Inte för att vi har ett hem i tipp topp ordning och städat jämt, det har man inte som barnfamilj med heltidsjobb och en kreativ lust som får gå före måsten…

Men hemmet liksom ändrar karaktär. Det blir lite lättare berg av disk som blir stående, berg som jag är en bidragande orsak till, eftersom jag inte orkar ställa ner disken i diskmaskinen när huvudet dunkar vilt av feber. Tvätthögen växer, och inte bara i tvättkorgen… Hos oss hittar man kläder i stort sett i alla rum tror jag. För att inte nämna alla dessa tusen saker som har ben och hamnar på alla andra platser utom på sin plats.

Men idag vände livet åter och livslust och kraft kravlade sig sakta men säkert tillbaka in i kroppen igen. Mitt första friskhetstecken är att jag börjar plocka och städa. Men inte för att det ser bedrövligt ut och någon måste göra det, utan för att jag får lust. Det känns lustfyllt att städa och plocka. Jag gör det i maklig takt, för jag är ju fortfarande lite darrig och yr. Också tar jag mig tid att städa och fixa till sådant som jag normalt inte tar mig tid till, så ofta. Jag får upp ögonen för områden som behöver lite extra kärlek, för att få skina igen. Det kan handla om att gå över våra spegeldörrar och fånga upp allt damm som lagt sig så fint på alla horisontella ytor. Eller så putsar jag rent några element, eftersom vi har den där gamla modellen med en massa yta att torka. Jag väljer ett litet lagom projekt när man precis börjat fungera som människa igen.

Det är inte alltid som det är luftfyllt att städa. Eller rättare sagt så är det sällan som det är lustfyllt att städa. Ofta kan det bli storstädning när vi har gäster på väg. Och då blir det i ett hysteriskt tempo. Men fint blir det och vi brukar säga att det är tur att vi får gäster då och då så att vi får fräschat upp hemmet lite extra. På grund av allmän tidsbrist så är vardagsstädningen mer ett nödvändigt ont. Jag plockar, städar och tvättar, men önskar att jag istället kunde vara ute med barnen, påtat i trädgården eller hittat på något annat kul.

Men faktum är att de naturliga råvarorna i Sodasans produkter påverkar mig positivt. De doftar naturligt fint och det har en harmonisk inverkan på mig. Kanske för att det är så enkelt att naturen faktiskt är läkande för människan. Så trots att jag tittar ut genom fönstret och ser barnen leka utanför, så kan jag ändå känna ett lugn i mig. Bra i dessa stressade tider, med en del måsten man har svårt att komma ifrån…

Hej svejs!

Pernilla

Författare: Pernilla Wikström

Minsta ordervärde

Lägsta order som vi kan hantera är 200 kr. Men SODASAN kan du även handla hos exempelvis

Apotea.se 

De levererar dessutom fraktfritt.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva