Energikällor - för att bedriva en fabrik behövs det energi

Vinden blåser vart den vill – och vad vill vi? VINDGAS – är svaret

Jürgen Hack, SODASANs ägare, som i över 30 år har ägnat sitt yrkesliv åt att utveckla och tillverka ekologiska produkter, som vi med gott samvete kan använda för att hålla våra händer, kroppar, kläder och hem rena, utan att ihålligt och negativt påverka vattenmiljöerna, visar upp ett certifikat som han är stolt över.

För honom är det även viktigt, vilka energikällor som används för att bedriva den mångfaldiga och komplexa verksamheten i fabriken.

SODASAN har skrivit ett kontrakt med Greenpeace. Det garanterar att energikällan inte längre är konventionell naturgas, utan så kallad vindgas.

Så här går det till: Befintliga vindkraftverk i norra Tyskland producerar enorma mängder av elenergi som inte kan användas till fullo. Med hjälp av elektrolys delas vatten i syre och väte. Det är vätgasen i gasledningarna som ersätter den fossila naturgasen, som oftast härstammar från massdjurhållning och intensivt lantbruk. El ur vindkraft kan inte direkt lagras. Men vindgas är lagringsbar och därmed kan den jämt förbrukas året runt.

Vätgas som i detta sammanhang kallas för vindgas är färglös, luktfri, mycket energirik och CO2-neutral.

Det är viktigt att tänka  på alla aspekter när det gäller tillverkning och förbrukning - hur det påverkar miljön. Hälsningar, Eva

Certifikat VINDGAS

Författare: Eva Niklaus

Leverans innan jul

GOD JUL

Beställ senast torsdagen den 13 december om du vill få leverans innan jul.

Minsta ordervärde

Bästa kund. Vi har nu infört ett lägsta ordervärde som vi kan hantera. Du behöver handla för minst 200 kr för att vi ska kunna hantera din order. Men hos flera av våra återförsäljare på nätet kan du handa, till och med fraktfritt. Du kan också be din lokala handlare ta hem SODASAN. Meddela oss gärna (info@relfie.se) vilken butik du pratat med så ska vi göra vad vi kan för att få SODASAN nära dig.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva