Produkter   » Rengöring » Produkt
ekologisk APELSIN RENGÖRING 500 ml - SODASAN

ekologisk APELSIN RENGÖRING 500 ml - SODASAN

ekologisk APELSIN RENGÖRING 500 ml - SODASAN

Ekologisk APELSIN RENGÖRING från SODASAN är ett koncentrat och används för en grundlig rengöring av alla jämna, tvättbara ytor i hemmet och ger en naturlig och fräsch doft av apelsin. Den är väldigt koncentrerad, en flaska (500 ml) räcker upp till 1 650 L färdigblandat rengöringsmedel. Det är kombinationen av äkta apelsinolja och tensider som ger den bra effekten. Precis som apelsinoljan tar bort fett så hjälper tensiderna till att ta bort all smuts.

Bra för människan

Rengöring för alla ändamål
Fräsch och helt naturlig doft av apelsin
Mycket koncentrerad, dryg och effektiv
Inga färgämnen eller konserveringsmedel

Bra för miljön

Rengöringseffekten i ekologisk APELSIN RENGÖRING från SODASAN är baserad på det naturligt fettlösande ämnet i apelsinoljan. Produktionen är CO₂ neutral. Tillverkningen sker enbart med energi levererat av Greenpeace och är till 100 % fri från kärnkraft.

Certifiering

Certifierat av  ECOCERT, EcoGarantie och Vegan Society.

 EcocertVegan Society logo 


Dosering

För normalt smutsad yta används en liten skvätt till en spann vatten (ca 3 ml till 10 L). Öka doseringen vid tuff smuts.


Innehållsförteckning

Icke jonisk tensid (sockertensider), vatten, anjonisk tensid (kokosfettalkoholsulfat), apelsinolja, caramel, alkohol (etanol), citrater. Innehåller d-Limonen och Linalool som beståndsdelar av apelsinoljan. Innehåller limonen. Kan framkalla allergiska reaktioner.

100 % av alla ingredienserna är av naturligt ursprung.

pH-värde

5,0 – 6,0


Miljöinformation

I ekologisk APELSIN RENGÖRING från SODASAN är ingredienser är vegetabiliskt baserade och snabbt och fullständigt biologisk nedbrytbara (OECD). Fettalkohol och sockertensider är gjorda av socker, stärkelse och kokosfett och är, näst efter tvål, de rengöringsråvaror som har den bästa nedbrytningsförmågan och anses lätt nedbrytbara enligt OECD. De har även i hårt vatten en mycket bra rengöringseffekt.

Vad är apelsinolja?

Apelsinolja är en naturlig produkt som har skapats under evolutionens lopp i många miljoner år. Den innehåller otroligt många individuella komponenter. När en sådan naturlig produkt delas upp i dess beståndsdelar, kan det hända att dessa komponenter agerar helt annorlunda än när de befinner sig som en komplex enhet i den naturliga produkten. Största delen av apelsinoljan utgörs av limonen. Limonen ger citrusfrukten dess specifika friska doft. När limonen skiljs från resten av apelsinoljan och studeras separat och isolerat, kan det under vissa förhållanden leda till toxiska reaktioner. Här ser lagstiftningen potentiellt allvarliga risker för vattenmiljön, så att alla produkter som innehåller limonen måste bära anmärkningen ”Skadligt för vattenlevande organismer, kan orsaka långvariga negativa effekter." Detta också vid mycket små mängder av limonen.

Sodasan kan bevisa att varken ekologisk APELSIN RENGÖRING i sin helhet eller pga. av den i produkten befintliga apelsinoljan är skadliga för vattenlevande organismer (Sådana rapporter finns tillgängliga från SGS Fresenius). Tyvärr har förvaltningsdomstolen i Oldenburg beslutat att Sodasan måste genomföra djurförsök för att undersöka ytterligare frågor kring toxiciteten av ämnen för att kunna ta bort varningstexten.

Sodasan gör inga djurförsök eftersom det går emot deras filosofi.

Inga produkter från Sodasan som innehåller apelsinolja eller citronolja gör på längre sikt några skador på vattenmiljön.

ekologisk APELSIN RENGÖRING 500 ml - SODASAN

Tack!

"Tack för att du handlar denna produkt från SODASAN! Därmed bidrar du aktivt till att minska miljöpåverkan och de globala klimatförändringarna och hjälper även till att bevara den naturliga mångfalden och ett värdefullt livsrum för oss alla och våra barn."

             Hälsningar Jürgen Hack, grundare av SODASAN

ekologisk APELSIN RENGÖRING 500 ml - SODASAN

Effektiv och dryg fett- och smutslösare för alla jämna tvättbara ytor. Naturligt fräsch doft av apelsin.
ekologisk APELSIN RENGÖRING 500 ml - SODASAN
ekologisk APELSIN RENGÖRING 500 ml - SODASAN
Fabrikat: Sodasan
44 SEK/st
Sodasan

Vi rekommenderar också

Gör enkelt hygieniskt rent i badrummet. Naturligt fräsch doft.
44 SEK
Art nr. SO1956-1
En solvarm fruktig doft har denna milda, vårdande och hudvänliga ekologiska tvål som passar för såväl hän...
23 SEK
Art nr. SO19008-1

Tillbaka

Minsta ordervärde

Bästa kund. Vi har nu infört ett lägsta ordervärde som vi kan hantera. Du behöver handla för minst 200 kr för att vi ska kunna hantera din order. Men hos flera av våra återförsäljare på nätet kan du handa, till och med fraktfritt. Du kan också be din lokala handlare ta hem SODASAN. Meddela oss gärna (info@relfie.se) vilken butik du pratat med så ska vi göra vad vi kan för att få SODASAN nära dig.

Betalsätt

    

Frakt 59 kr

DHL

OBS!

TA ALLTID MED DIG LEGITIMATION NÄR DU HÄMTAR DITT PAKET!

Leveransadress

Hej käre kund! Kanske vill du få ditt paket skickat till en DHL Service Point som inte ligger närmast din bostad men nära din arbetsplats till exempel. Du kan lätt hitta ett utdelningsställe som passar dig bäst genom att klicka på länken längst ner. Skriv i rutan "Extra meddelande till butiken" vart vi ska skicka dina beställda varor.

Klicka på länken för att få upp alla DHL Service Point: 

http://locator.dpst.dhl.com/Partners/ DHL2/SearchForm_sv-SE.aspx?Country=SE

Våra förpackningar återvinns

Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Ge bort ett presentkort

Presentkort

Tvättmedlet för dig som tränar

Nyhet för alla sportaktiva